12 Eylül 2013 Perşembe

Kur'an Apaçık Bir Kitaptır, O'nu ALLAH açıklamıştır





Kuran apaçık bir kitaptır, Kuran Allah tarafından detaylandırılmış ve açıklanmıştır

BAKARA 2/242 Aklınızı kullanasınız diye Allah ayetlerini böyle açıklar.

EN’AM 6/65. De ki: "Üstünüzden ve altınızdan size azab göndermeğe, sizi fırka fırka yapıp kiminize kiminizin hıncını tattırmağa Kadir olan O’dur." Anlasınlar diye ayetleri nasıl yerli yerince açıkladığımıza bak.

EN’AM 6/97. O, yıldızları kara ve denizin karanlıklarında yol bulasınız diye sizin için var edendir. Bilen millet için ayetleri uzun uzadıya açıkladık.

EN’AM 6/98. O, sizi bir tek nefisten, babaların sulbünde kararlaşmış ve anaların rahminde kararlaşmakta olarak yaratandır. Anlayan millet için ayetleri uzun uzadıya açıkladık.

EN’AM 6/105.Böylece biz ayetleri geniş geniş açıklıyoruz ki “ sen ders almışsın “ desinler de biz de anlayan bir toplum için Kur’an’ı iyice açıklayalım.

EN’AM 6/114 "Allah'tan başka hüküm koyucu mu arayayım? O size kitabı detaylıca açıklanmış olarak indirmiştir." Kendilerine kitap verdiklerimiz onun Rabbinden gerçekle indirildiğini bilirler. Öyleyse sakın kuşkulananlardan olma.

EN’AM 6/126 Bu Rabbinin dosdoğru yoludur. Öğüt alan bir toplum için ayetleri detaylıca açıklamış bulunuyoruz.

A’RAF 7/32. "Allah’ın kulları için yarattığı ziynet ve temiz rızıkları haram kılan kimdir?" "Bunlar, dünya hayatında inananlarındır, kıyamet gününde de yalnız onlar içindir" de. Bilen kimseler için ayetlerimizi böylece uzun uzun açıklıyoruz.

A’RAF 7/52 Andolsun biz onlara bilgiyle detaylandırarak açıkladığımız, inanan bir toplum için yol gösterici ve rahmet olan bir kitabı getirdik.

YÛNUS 10/24. Dünya hayatı gökten indirdiğimiz su gibidir ki, onunla insan ve hayvanların yiyeceği bitkiler yetişip birbirine karışmıştır. Yeryüzünün süslenip bezendiği ve yerin sahiplerinin bütün bunlara malik olduklarını sandıkları sırada, gece veya gündüz buyruğumuz o yere gelmiş ve orayı hiçbir şey bitirmemişe çevirmişiz; bir gün önce birşey yokmuş gibi olmuştur. Düşünen millet için ayetleri böylece uzun açıklıyoruz.

YUNUS 10/37 Bu Kuran Allah'tan başkası tarafından düzenlenmiş olamaz. Ancak, kendinden öncekilerin onaylayıcısıdır. İçinde kuşku olmayan bu kitabın detaylıca açıklanması Alemlerin Rabbi tarafındandır.

HUD 11/1 Elif lam ra. Bu, Hüküm Veren ve Haberdar tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış sonra da detaylıca açıklanmış bir kitaptır.

YUSUF 12/1-2 Elif lam ra. Bu apaçık kitabın ayetleridir. Anlayasınız/aklınızı kullanasınız diye Arapça bir Kuran olarak indirdik.


RA’D 13/2. Gökleri, gördüğünüz gibi, direksiz yükselten, sonra arşa hükmeden, her biri belli bir süreye kadar hareket edecek olan Güneş ve Ay’ı buyruğu altına alan, işleri yürüten, ayetleri uzun uzun açıklayan Allah’tır; ola ki Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanırsınız.

HİCR 15/1. Elif. Lâm. Râ. Bunlar Kitab’ın ve apaçık bir Kur’an’ın âyetleridir.

İSRA 17/12. Gece ve gündüzü varlığımıza birer delil kıldık. Bir delil olan geceyi kaldırıp yine bir delil olan gündüzü Rabbinizin bol nimetini aramanız, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aydınlık kıldık. Her şeyi uzun uzadıya açıkladık.

İSRA 17/41. Biz, and olsun ki öğüt almaları için bu Kuran’da bunları türlü türlü açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır.

İSRA 17/89. And olsun ki, biz Kuran’da insanlara türlü türlü misal gösterip açıkladık. Öyleyken insanların çoğu nankör olmakta direndiler.

KEHF 1. Hamd olsun Allah’a ki kulu (Muhammed’e), Kitab ’ı indirdi ve ona hiçbir eğrilik koymadı.

KEHF 18/54. And olsun ki, Biz bu Kuran’da insanlara türlü türlü misali gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş tartışmadır.

MERYEM 19/97 Biz onu, onunla sakınanları müjdeleyesin ve inatçı bir toplumu uyarasın diye senin dilinle kolaylaştırdık.

TÂHÂ 20/113. İşte Kuran’ı, Arapça okunmak üzere indirdik, onda tehditleri türlü türlü açıkladık ki belki sakınırlar yahut onlara ibret verir.

ENBİYA 21/106. Doğrusu bu Kuran’da, kulluk eden kimselere bildiri vardır.

NUR 24/1. Bu, indirip, hükümlerini kesinleştirdiğimiz suredir. Öğüt alasınız diye onda apaçık ayetler indirdik.

NUR 24/18. Allah size ayetleri açıkça bildirir. Allah bilendir, Hakim’dir.

NUR 24/46 Andolsun ki apaçık ayetler indirdik. Allah dilediğini/dileyeni dosdoğru yola iletir.

NUR 24/59. Çocuklarınız erginlik çağına gelince, büyüklerinin izin istediği gibi, onlar da her defasında izin istesinler. Allah size ayetlerini böylece açıklar. Allah bilendir, Hakim’dir.

NUR 24/61. Kör için bir sorumluluk yoktur. Topal için bir sorumluluk yoktur. Hastaya da bir sorumluluk yoktur. Evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya kahyası olup anahtarları elinde olan evlerde, ya da dostlarınızın evlerinde izinsiz yemek yemenizde bir sorumluluk yoktur. Bir arada veya ayrı ayrı yemenizde de bir sorumluluk yoktur. Evlere girdiğiniz zaman, kendinize ehlinize Allah katından bereket, esenlik ve güzellik dileyerek selam verin. Allah size ayetleri, düşünesiniz diye böylece açıklar.*

FURKAN 25/33 Onların sana verdikleri hiçbir örnek yoktur ki biz sana gerçeği ve en güzel yorumu(tefsiri) getirmiş olmayalım.

ŞUARA 26/2. Bunlar apaçık Kitap’ın ayetleridir.

NEML 27/1-2 Ta sin. Bunlar Kuran'ın apaçık bir kitabın ayetleridir. İnananlar için yol gösterici ve müjdedir.

ANKEBUT 29/49 Gerçekte o, kendilerine bilgi verilenlerin göğsünde apaçık ayetlerdir. Zalimlerden başkasın ayetlerimizi reddetmez.

RUM 30/58. And olsun ki bu Kuran’da insanlar için her türlü misali vermişizdir. Bununla beraber, eğer sen onlara bir mucize getirmiş olsan, inkar edenler: "Siz ancak batıl şeyler ortaya atanlarsınız" derler.

YASİN 36/69. Biz ona şiir öğretmedik, zaten ona gerekmezdi. Bu bir öğüt ve apaçık Kuran’dır.

ZÜMER 27. Andolsun ki biz, öğüt alsınlar diye, bu Kur’an’da insanlara. her türlü misali verdik.

ZÜMER 39/28. O, eğriliği olmayan, Arapça bir Kuran’dır. Belki sakınırlar.

FUSSİLET 41/3. (Bu,) bilen bir kavim için, âyetleri Arapça okunarak açıklanmış bir kitaptır.

FUSSİLET 41/1-4 Ha mim. Rahman ve Rahim tarafından bilen bir toplum için Arapça/mükemmel dile sahip bir Kuran olarak indirilmiş bir kitaptır. Müjdeleyici ve uyarıcıdır. Ancak onların çoğu yüz çevirmiştir ve onlar artık işitmezler.

ZUHRUF 43/1-4 Ha mim. Apaçık kitaba andolsun ki anlayasınız/aklınızı kullanasınız diye onu Arapça/mükemmel dile sahip olan bir Kuran yaptık. Muhakkak o, katımızdaki ana kitaptadır. Yücedir ve hükümleri içerir.

DÜHÂN 44/2-3. Apaçık olan Kitap’a and olsun ki, Biz onu, kutlu bir gecede indirdik. Doğrusu Biz, insanları uyarmaktayız.

KAMER 54/17 Andolsun Kuran'ı öğüt almanız için kolaylaştırdık, yok mu düşünen?
KAMER 54/22 Andolsun Kuran'ı öğüt almanız için kolaylaştırdık, yok mu düşünen?
KAMER 54/32 Andolsun Kuran'ı öğüt almanız için kolaylaştırdık, yok mu düşünen?
KAMER 54/40 Andolsun Kuran'ı öğüt almanız için kolaylaştırdık, yok mu düşünen?


RAHMAN 55/1-2 Rahman, Kuran'ı öğretti

HADİD 57/9. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için kuluna, apaçık ayetler indiren O’dur. Doğrusu Allah size karşı şefkatlidir, merhametlidir.

TALÂK 65/11. İnanıp yararlı işler işleyenleri karanlıklardan aydınlığa çıkarmak üzere, size Allah’ın apaçık ayetlerini okuyan bir Peygamber göndermiştir. Kim Allah’a inanır ve yararlı iş işlerse, Allah onu, içinde temelli ve sonsuz kalınacak, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyar. Allah ona gerçekten güzel rızık vermiştir.

KIYAMET 75/19. Sonra şüphen olmasın ki, onu açıklamak da bize aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder